Boek!

Wij zijn een boek. Wij zijn een auteur, een illustratrice en een sfeerblazer. Samen maakten we ‘Sterker worden waar het pijn doet’.
www.sterkerwordenwaarhetpijndoet.nu
Faceboekpagina

Ybe Casteleyn is psychotherapeute en auteur van dit boek. Lara aka schnups illustreert, omdat een beeld soms meer zegt dan duizend woorden. En Jill blaast sfeer met gedichten en liedjes, omdat de ruwe en rauwe pijn van trauma zachtheid vraagt.

2010-12-24_16.38.36

December 2016 in Psychologies Magazine:

15326503_10154645753851093_1486310924922901481_n

Tussen oktober 2014 en december 2015 mocht ik de auteur van dit boek begeleiden bij haar schrijfproces. Ik vroeg haar wat het juist was dat ik voor haar deed: 

“steun en toeverlaat
motivator
coach
je stond achter mij
bij jou kon ik mijn ei kwijt
er waren geen dubbele bodems of agenda’s
geen oordeel over mij
geloof in mij
je bent de eerste die in mij de expert zag die ik ben, maar die ik zelf niet zo goed kan verkopen”

Leeft er in jou ook een ei of een boek? 

20151115_141505

 

Tussen april en juni 2016 mocht ik meewerken aan Studio Siska. Ik vroeg haar wat het juist was dat ik voor haar kon betekenen:

“Jill Marchant was de onmisbare coach langs de zijlijn. Eind maart sprak ik deze woordkunstenaar aan met de vraag of ze mij wou begeleiden bij het schrijven van de teksten voor de website. We spraken de laatste maanden een aantal keer af en wisselden uit over de website en mijn plannen met Studio Siska. Jill gaf duwtjes en stelde kritische vragen. Ze blies structuur en beweging in mijn gedachten en bleef eindeloos meewroeten als ik nog niet helemaal tevreden was over een bepaald woord of zin.

Verder nog kort een aanvulling over onze samenwerking:

Je luistert met volle aandacht en je kroop helemaal mee in mijn project, het bouwen van een eigen professionele website. Je was niet sturend maar wel op de juiste momenten kordaat. Je hielp me meer uit mezelf te halen door je focus, sterke betrokkenheid en positieve aanmoediging. Tijdens het bouwen van mijn website, bleef ik zelf aan het stuur zitten maar ik kreeg er wel een uitstekende co-piloot bij. De combinatie van je schrijftalent en je tonnen inlevingsvermogen is goud waard. Ik hou van je frisse en lichte blik, je verwoordt de dingen zo anders, zo mooi en zo waar. Dankje daarvoor!”